Elbilladere for privatpersoner

Ladekø og rekkevidde er bare et tema når man er på langtur. De fleste elbileiere lader nesten bare hjemme på egen parkeringsplass.

Mens fossilbiler må innom bensinstasjonen jevnlig, har elbiler «full tank» hver gang man forlater hjemmet. Forutsetningen er at man har en god ladeløsning i garasjen eller på p-plassen sin. Der kommer vi inn!

Lading med vanlig stikkontakt anbefales ikke

Hvis man er på langtur må man belage seg på å bruke lengre tid på lading av elbilen, enn man bruker på å fylle drivstoff. I det daglige derimot har de færreste elbileiere behov for å lade andre steder enn hjemme. Når det er sagt er det ikke så enkelt som å plugge eilbilen rett i en ledig stikkontakt.

For å hindre varmegang og brann er det faktisk bare tillat å lade med vanlig stikkontakt hvis kursen man benytter har egen jordfeilbryter (tybe B) og maksimalt 10A sikring. Dette er lav effekt og fører til at ladetiden blir svært lang.

Vegglader gir trygghet og forutsigbarhet

Den bedre løsningen er derfor å installere en dedikert vegglader, også kalt ladeboks eller hjemmelader. Da opprettholdes sikkerheten, og i tillegg lader bilen vesentlig raskere. Hvor rask man lader avhenger av bilmodellen din, men en typisk hjemmelader kan yte opp til 22 KW. Ladeeffekten er med andre ord ti ganger høyere enn ved brukt av stikkontakten på en 10A-kurs.

I SEKO Elektro har vi lang erfaring med å montere hjemmeladere, og vi tar oss av hele prosessen for deg. Avstanden til parkeringsplassen, og hva slags type plass du har (for eksempel garasjeplass, utendørs p-plass eller carport) spiller ingen rolle. Vi tilpasser løsningen til dine behov slik at du får en trygg, effektiv og pålitelig ladestasjon til bilen din.

Markedsledende elbilladere fra Zaptec

Elbilladere er høyteknologiske enheter, og vår hovedleverandør er markedslederen Zaptec. Zaptec produserer smidige ladestasjoner med høy holdbarhet, som tåler norske værforhold. De leveres med smarte løsninger og en praktisk app til mobilen, som lar deg overvåke og tilpasse ladningen. På den måten kan du blant annet sette ladingen til natten, når strømprisene normalt er lavere.

Ved siden av Zaptec har vi også bred kjennskap til de andre større leverandørene av ladere i det norske markedet, deriblant Easee, Schneider, Defa og Folkeladeren.

Vi tilbyr gratis befaring

Ta kontakt med oss dersom du har behov for hjemmelader til bilen din.