Bruk elektrikeren som en ressurs når du skal pusse opp

Nordmenn elsker å pusse opp, og det gjør vi også! La oss hjelpe deg med å gjøre oppussingsdrømmen til en realitet. Og husk, vi kan mye mer enn bare å trekke ledninger. 

Det er ergerlig å måtte male en vegg to ganger fordi man trodde ledningene gikk et annet sted. Med en elektriker med på laget fra starten av unngår man mange oppussingsblemmer.

Bruk oss til mer enn bare stikkontakter

Når de skal pusse opp velger mange å kontakte elektriker på slutten av prosessen. Det er ikke den beste måten å gjøre det på. Som håndverkere har vi nemlig vært med på svært mange oppussingsprosjekter, og disse erfaringene kombinert med vår fagkompetanse er en ressurs du bør benytte deg av.

Ofte er vi i stand til å se løsninger og muligheter du selv ikke har tenk på. Derfor blir vi gjerne med helt fra planleggingsfasen.

Kanskje kabler bør trekkes på en annen måte enn du har sett for deg? Kanskje kontaktpunktene bør plasseres annerledes? Kanskje du trenger en ny kurs til den nye platetoppen, som er beregnet på 30A og ikke 20A slik du har i dag? Ved å involvere elektrikeren tidlig får man nesten alltid et bedre sluttresultat.

Vi er eksperter på belysning

Belysning er viktig å tenke på når man skal pusse opp. Vi opplever ofte at kunder sliter med å lyssette boligen sin på en god måte, ikke minst i forbindelse med oppussing og renovering. De ønsker å vise frem de nye rommene i sitt beste lys, bokstavelig talt, men får det ikke helt til å stemme. Det kan være frustrerende, men det er hjelp å få.

Å tilpasse belysningen til et roms utforming og typiske bruksområder kalles lysdesign. Dette er noe vi har bred erfaring med hos SEKO Elektro. Vi vet hvilke lyskilder som fungerer best i ulike rom, og hvordan de bør plasseres for å oppnå både fint stemningslys og praktisk arbeidslys. Vi tar en befaring, og kommer med konkrete forslag tilpasset akkurat din bolig.

Ofte kan det også være aktuelt å vurdere smarthus-løsninger, slik at man får bedre kontroll på belysningen. Også her har vi lang erfaring og god kunnskap om mulighetene som finnes hos de ulike aktørene.

Husk el-sikkerheten når du pusser opp

Når man pusser opp er det lett å henge seg opp i hvordan det nye rommet skal se ut, og overse det som ligger mer skjult. Det er imidlertid viktig å vurdere el-sikkerheten når man pusser opp, spesielt hvis man skal renovere eldre bygninger.

Selv om eksisterende kabler og koblingspunkter fortsatt fungerer, er de ikke alltid dimensjonert for strømforbruket til moderne apparater. Derfor er det ofte lurt å benytte anledningen til å oppgradere el-anlegget når man først pusser opp.

Som sertifisert elektriker kan vi hjelpe deg med å vurdere om el-anlegget er tilstrekkelig eller ikke. Her er vi alltid dønn ærlige, og er det gamle anlegget bra nok anbefaler vi aldri at det byttes ut.

Vi anbefaler derimot alltid at man tar en titt i sikringsskapet, for å se om alt er forskriftsmessig er. Samtidig sjekker vi at kursene har tilstrekkelig sikring mot belastningen man kan forvente når oppussingen er ferdig. Er alt OK gjør vi ingenting. Finnes det mangler gir vi deg en rapport med et tilbud om utbedring.

Ved større oppussingsprosjekter er det for øvrig anbefalt å starte med en el-sjekk av boligens elektriske anlegg. Les mer om el-sjekk her

Skal du pusse opp?

Vi har vært med på alle mulig typer oppussingsprosjekter, og hjelper deg gjerne med å realisere drømmen din.